Et smykke av en drakt

Fotballdrakter er ikke noe folk pleier å bli lyriske på grunn av, men da jeg (noen måneder forsinket) fikk se Lyons andredrakt, var min første tanke at denne drakten bare måtte jeg ha:

Dette er saker! Noen av de draktene jeg liker, er de folk ikke er likegyldige til. Dette er helt klart en drakt noen folk vil elske, mens andre vil være svært kritiske til den – både på grunn av fargevalg og mønster.

Jeg ser den med at de har tatt et teppemønster og brukt det til fronten på drakten, men for meg er det dette mønsteret som løfter drakten til å være helt i europatoppen. Når den i tillegg har det siste nye av Adidas-teknologi, må det bli en innertier.

Jeg vet ikke hva slags trylledrikk Adidas har hatt i drikken til sine designere de siste årene, men faktum er at de – sammen med Umbro – har stått for de fineste draktene den siste tiden. Se bare på Russland 09, Bayern München 10-11 og ikke minst Marseille for bevis.

Adidas´filosofi virker klar: Bruk en fem-seks templates som draktene kan designes ut fra, og bruk så unike elementer som passer til hvert lag. I Frankrike er det tydeligvis mer åpenhet for utradisjonelle mønstere, og det skal vi være glad for. Ellers hadde verden aldri fått sett så flotte drakter som dem Marseille og Lyon spiller med denne sesongen.

Stikkord: , ,

Kategorier: Adidas, Design, Fotballdrakter, Internasjonal

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

One Comment den “Et smykke av en drakt”

  1. Helene
    8. april 2011 kl. 08:26 #

    Hvor er det mulig å få kjøpt denne?

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: