Fulltreffer av Viking

Skepsisen til at Viking skifter til Diadora fra Adidas, ble blåst bort etter at jeg fikk se den nye Viking-drakten. Denne drakten er den fineste siden Adidas´spesiallagede drakt fra 2001, og etter min mening blant de tre fineste Viking-draktene noen gang – sammen med 2001-drakten og klassikeren med rund hals fra 1974. (Se bilder av draktene fra 1974 og 2001 nederst i bloggen!)

Jeg fant ikke noe å trekke med drakten, så da ble det lett å trille terningen til en sekser. Alle reklamelogoene foran på drakten har jeg valgt å se bort fra i vurderingen. Det er dessverre ikke mulig å unngå dem i dagens norske toppfotball.

Se bare her:

Johan Lædre Bjørdal i Vikings nye drakt.

Denne drakten oser det klasse av. Det er liten tvil om at den vil være blant de fineste i eliteserien i år, og den er noe helt annet enn de Diadora-draktene plukket fra katalogen som Hønefoss og Lillestrøm har spilt med de siste årene. Den er ren og fin (utenom de dessverre nødvendige sponsorlogoene), har en moderne passform og det er også en rekke fine detaljer som sørger for den ekstra finishen. I tillegg er også mørkeblå fargen slik den skal være for at en skal se at dette er Viking.

Drakten er den første spesiallagde Viking har spilt i på mange år, og det bærer den preg av. Her er det gjort et grundig arbeid for å skape en skikkelig Viking-drakt – og det har Diadora klart. Allerede før sesongen er i gang har Viking i mine øyne innkassert en seier.

Blant detaljene med drakten det er verd å nevne:

 • Passformen er mer tettsittende enn tidligere. Dette er tydelig særlig på ermene, som følger armenes form mer enn det som er normalt på langermede fotballdrakter.
 • Viking-logoen er i 3D-format både på drakt og bukse. I tallene på ryggen er det også en liten Viking-logo.
 • Stilige hvite sømmer ned langs sidene.
 • Kragen er todelt, med korte ermer vil det være to hvite striper som avslutning.
 • Den hvite andredrakten blir også et syn. Den vil være i speilvendte farger av en mørkeblå, og særlig i helhvitt vil den bli meget fin å se på.

OBS: De draktene som nå selges på Vikingbutikken, er uten reklamen på skuldrene og Øster Hus-logoen. De som vil ha en ren og fin Viking-drakt må slå til kjapt, for logoene vil bli trykket på ganske snart.

Noen nyheter om Viking-drakten:

Det blir ingen tredjedrakt i år. Ingen oransje eller rosa jippo, med andre ord.

Strømpene til førstedrakten blir igjen mørkeblå, etter at de har vært hvite i noen år. De hvite strømpene fortsetter i andredrakten.

Keeperdrakten blir enten helrød eller helgul. Den røde blir visstnok førstevalg.

DETALJER FRA DRAKTEN:

Vikings logo er i 3D, både på drakt og shorts.

Dette er beviset på at Viking har fått en spesialdesignet drakt.

På tallene er det gjort plass til Viking-logo. Fin og helt riktig detalj.

Viking F. K. kan sees også på ryggen. Bra.

Drakten sett bakfra.

 

Sømmen på sidene er også spesiell.

 

Olav Nilsen i Vikings klassiske drakt fra 1974. Legg merke til den flotte vikingen som logo.

Viking-spillerne jubler for cupgullet i 2001. Legg merke til at ermene er uten Adidas-striper.

Stikkord: , ,

Kategorier: Design, Diadora, Eliteserien, Fotballdrakter

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

13 kommentarer den “Fulltreffer av Viking”

 1. 16. mars 2011 kl. 08:16 #

  Hei, dette er en spesialdesignet drakt til Viking – men jeg må jo som Godsetsupporter spørre om du har sett den nye Godsetdrakten?

  Jeg har ikke det selv, og er meget spent på om Godset vil få akkurat samme drakt men da med Godset på tallene og på ryggen. Godset har nemlig også ny avtale med Diadora i år!

 2. 16. mars 2011 kl. 08:20 #

  Jeg syntes også forresten teksten «Viking F.K.» på ryggen burde vært «Viking FK». Det blir som å skrive «Strømsgodset I.F.» Det er jo – i praksis – ingen som skriver det slik.

 3. 16. mars 2011 kl. 08:48 #

  Elske 2detalje drakt fra tredrakten.. Utrolig NIICE..skulle ønsket det va hjemmedrakta:)

 4. Georg Moen
  16. mars 2011 kl. 09:11 #

  Drakten ser bra ut, men hvorfor står ikke navnet til spilleren oppe på skulderen? Å sette navnet på rumpa og en reklame på toppen, blir for dumt. Får litt kreklinger av Lyse logoen. Lyse forbinder jeg dessverre med dyr strøm og dårlig service.

 5. JST
  16. mars 2011 kl. 09:43 #

  Ang godset sin drakt så kan en finne bilde av den her

  Som folket ser så er den rimelig lik både i utforming og farge.
  Fine begge to

 6. 16. mars 2011 kl. 16:23 #

  Noen som vet om logoene er trykket på til lørdag (reklamen)?

 7. 16. mars 2011 kl. 16:25 #

  Håper at vi ikke får den blå firkanta rundt Sparebank logoen på bortedrakten. Den har irritert meg grundig, derfor jeg ikke har noen bortedrakter for øyeblikket. Har 2009 keeperdrakten da, og det er ikke pent med en blå firkant rundt en ellers ok sponsor.

 8. Magnus Aasheim Andersen
  16. mars 2011 kl. 16:38 #

  Igår klokken 23.05 entret jeg Vikingbutikken. Ved første øyekast må jeg innrømme at jeg da sto med en liten skuffelse i kroppen. Etter å ha studert drakten i noen minutter fant jeg ut at denne drakten faktisk er ganske pen.. (Og kul)

  Jeg har forstått at folk generelt er negative til Diadora i forhold til Adidas. Kvalitetsmessig kan jeg forstå hvorfor, utseendemessig ser Adidas draktene ut som dass i forhold til dette. Folk kan si hva de vil om at dette ikke er et moteshow, men for meg betyr fotballdrakter MYE!

  Dette er faktisk den fineste drakten siden Jubileumssesongen 99!
  (2001 drakten er en drakt-årgang jeg overhodet ikke liker)

  På Vikingbutikken igår var det kun trykket «Lyse» i front og «SR-Bank» bak når det gjaldt reklame på drakten. Det gjorde at jeg kjøpte en der og da for å ha et eksemplar med minst mulig reklame.. Hadde de bare sløyfet reklamen bak hadde denne drakten vært akkurat slik jeg vil ha draktene i TL.

  Drakten ble kjøpt i Str. XL og bakpå står det «11 – Sæternes»

  Jeg gir den en 5’er!

 9. SGHNR1
  17. mars 2011 kl. 12:16 #

  Heisann! Konne du tatt å linka litt å tatt en liten kort gjennomgang av sandnes ulf sine to nye drakter? Hadde vert bra!

 10. 20. mars 2011 kl. 12:36 #

  Jeg kjøpte bortedrakten, da den var nydelig uten Sparebank1 logoen på ryggen! Jeg fikk også bekreftet at jeg kan få navnet på skuldrene, i stedet for på rumpa siden Sparebank logoen ikke er der 🙂

 11. HaakonHK
  2. april 2011 kl. 18:54 #

  Glimrende analyse. Du vil ikke gjøre det samme med Godset sin drakt?

  • 2. april 2011 kl. 19:17 #

   Godsets drakt er vurdert i min gjennomgang av eliteserien. Hakket dårligere enn Viking, mest grunnet sponsorlogoene. Men fortsatt bra.

   • HaakonHK
    2. april 2011 kl. 19:34 #

    Var og kikka på den i går, og det er mye som er likt med Viking-drakta. 3D-logoen til Godset er verdt de 700 kronene alene. Meget fornøyd med Strømsgodsets drakt.

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: