Italia skuffer nok en gang

I forrige innlegg skrøt jeg uhemmet av Pumas flotte afrikanske drakter. Nå er det tid for slakt av Pumas nye Italia-drakt.

Jeg synes faktisk Puma har slitt med å få en sving på Italias førstedrakter de siste årene. Drakten laget vant VM med i 2006 ble litt for mye 80-talls for meg, men andredrakten var fin. Drakten fra VM i fjor, som på en måte skulle ha et slags rustningsmønster i stoffet, var en miss.

Og denne gang bommer altså Puma igjen. Denne gang skal drakten peke tilbake til Italias stolte fotballhistorie, men det blir rett og slett for mye og for gammeldags. Kragen virker lite gjennomtenkt, og spillerne vil nok ikke sette pris på å ha en krage som setter seg så tett inntil halsen. Særlig ikke når det er varmt. Mønsteret i drakten virker helt umotivert, og tilfører ingen ting utenom at det ser mer rotete ut.

Alt i alt er dette en drakt der det skjer litt for mye, og som får en til å tenke på 90-tallsdrakter. Altså den såkalte mørke tidsalder for fotballdrakter.

Til å være en så ikonisk drakt som Italia blir dette for svakt.

EKSTERN LENKE: Puma om den nye Italia-drakten

Youtube-innslag om den nye drakten:

Stikkord: , ,

Kategorier: Design, Fotballdrakter, Internasjonal, Puma

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

One Comment den “Italia skuffer nok en gang”

  1. 16. november 2011 kl. 14:11 #

    Helt enig i at Italia sine drakter har vært svake siden Puma tok over. Og hvorfor tok egentlig Puma over? Det er flere dyktige utstyrsleverandører i Italia som det ville vært naturlig at de benyttet. Jeg tror Kappa eller Errera ville laget drakter som treffer den Italienske «ånden» mye bedre.

si din mening