Liverpools knefall for sponsoren

Liverpools nye tredjedrakt er sjokkerende dårlig på flere nivåer:

For det første: Designet på drakten er lite originalt, stripene fra kragen til armhulen er for eksempel plassert der helt umotivert. Adidas kan mye, mye bedre.

For det andre: Hva gjør blått (selv om det er lyseblått) på en Liverpool-drakt? Leser en på Twitter, vil en se at mange LFC-fans ikke vil kjøpe denne drakten på grunn av blåfargen. Blått er som kjent synonymt med Everton på Merseyside. Klubben skriver på sin nettside at blåfargen peker tilbake til LFCs første drakt i 1892, som hadde blått i seg. Da blir spørsmålet mitt: Hvorfor komme med en slags jubileumsdrakt nå – og «gjemme» den bort som en tredjedrakt? Dette henger ikke sammen, og da kommer vi til punkt 3:

For det tredje: Jeg har en sterk mistanke om at sponsoren Standard Chartered har hatt en finger med i spillet her, på samme måte som Carlsberg nok påvirket klubben til å skifte til en grønn andredrakt i 1991. Grønn var den gang en farge Liverpool aldri hadde brukt, men som ble vanlig på 90-tallet, til Carlsbergs store jubel.

Nå, i 2011, kommer altså Liverpool med en drakt der fargepaletten passer veldig bra med sponsorens. Store penger er involvert her, men dette blir rett og slett for dumt. Se bare på fargene i Standard Chartereds logo:

En drakt der sponsoren er fornøyd, men supporterne er i opprør, vil ikke bli noen bestselger. Min spådom er at denne drakten blir byttet ut etter én sesong, og at den blir en av LFC-draktene som selger dårligst. Med Adidas på vei ut, venter jeg med gru på deres siste drakter før Warrior trolig tar over. Nå skal visst skrivebordsskuffen for svake design ryddes.

Stikkord: , ,

Kategorier: Adidas, Fotballdrakter, Internasjonal, Premier League

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

13 kommentarer den “Liverpools knefall for sponsoren”

  1. LFC supporter
    16. juni 2011 kl. 08:49 #

    Denne ville jeg bestilt…. med følgende liiiten endring…:
    http://imageshack.us/photo/my-images/9/lfcz.jpg/

    • 16. juni 2011 kl. 09:16 #

      Veldig bra!

    • Henrik
      16. juni 2011 kl. 13:46 #

      Eg syns at drakten te liverpool va kul, men nå e jo eg arsenalfan og har kje någe imot everton. Men drakten du lagte va møje bedre!

    • YNWA
      4. juli 2011 kl. 23:43 #

      Helt enig med deg . Med røde striper ville eg kjøpt den !

  2. Mike Hunt
    16. juni 2011 kl. 12:41 #

    Ahh, den røde versjonen din var perf..!

  3. Kåre Knut
    16. juni 2011 kl. 13:46 #

    Nå har jeg kjøpt alt av Liverpooldrakter de siste ti årene, men denne kjøper jeg nok ikke. Er helt enig med bloggskriver, dette er sjokkerende dårlig. Men det er jo her som ellers at penger styrer alt. Håper derfor på en boikott, ikke nødvendigvis organisert, som gjør at Liverpool selger lite av denne drakten. Så slipper vi forhåpentligvis å se den stygge blåfargen i framtiden…

    Når det gjelder den modifiserte drakten som det er link til litt lenger oppe så får jeg sterke assosiasjoner til Man Utd. Svart hvit og rødt er deres farge, så heller ikke den drakten synes jeg noe om.

  4. 16. juni 2011 kl. 15:50 #

    Jeg vil ikke ta æren for drakten med rødt i stedet for lyseblått, den er laget av en anonym leser. Samtidig er jeg enig i at heller ikke den hadde så veldig Liverpool over seg. De røde avslutningene på ermene fikk med til å tenke på Fredrikstad, eller (gud forby) Manchester United.

  5. 21. juni 2011 kl. 21:42 #

    Designet på drakten er fantasiløst og, som du skriver, umotivert.. Blåfargen bryr meg i utgangspunktet lite, men dersom grunnen er Standard Chartered, blir det feil.

    Fargen bottle green, som vi kjenner fra 90-tallet, ble vel innført før Carlsberg tok over som sponsor.. Første sesong med bottle green var 1991/92 med Candy som draktsponsor.

    Og noen spådom om at denne drakten forsvinner etter én sesong blir man vel ikke akkurat noe orakel av å få rett i.. For det første er kommende sesong Adidas sin siste, (blir altså ikke flere Adidas-drakter å grue seg til slik du skriver) og det sier vel egentlig seg selv at denne drakten ikke vil bli brukt etter at Warrior Sports overtar. For det andre har ikke Liverpool hatt samme drakt som offisiell 3. drakt i mer enn én sesong siden 1993-96.

    Ellers helt enig i at denne ikke kommer til å bli noen bestselger. En del fans har nok satt seg på bakbeina grunnet design/farger, og langt flere har sikkert blitt påvirket av alt mediaoppstyret rundt dette med «Evertons farger».. Bullshit spør du meg!

    • 21. juni 2011 kl. 21:52 #

      Stor tabbe av meg å glemme at det grønne startet med Candy, men da var det nok Adidas som presset på.

      • 21. juni 2011 kl. 21:57 #

        Meget mulig! Er vel strengt tatt også mulig at en avtale med Carlsberg var under opprulling og at man var forut for sin tid.. Vanskelig å si! 🙂

  6. Asgeir46
    17. juli 2011 kl. 19:33 #

    Jeg selv synes det blir helt feil at de driver å skifter farge på lfc logoen ..

  7. Jonas Gunnberg
    20. desember 2011 kl. 12:00 #

    Jeg synes denne er fin jeg. Første gang jeg har gått med Liverpooldrakta på og fått komplimenter fra min ManU- og Arsenalsupportervenner.

  8. Simon
    6. januar 2012 kl. 15:54 #

    Liker denne drakten kjempegodt jeg

si din mening