Barcelonas gufs fra 90-tallet

Mai og juni er høysesong for lansering av neste sesongs drakter i de store ligaene ute i Europa. Den siste tiden har jeg festet meg ved tre drakter som jeg alle synes skuffer; Barcelona, Marseilles bortedrakt og Bolton.

Barcelona først:

Denne likte jeg ikke da den ble lekket som en mulig Barca-drakt for en stund siden, og jeg liker den ikke nå heller. Blåfargen har blitt for dominerende, og i tillegg synes jeg stripemønsteret gir drakten et 90-tallspreg. Det er ikke bra, for 90-tallet er av de fleste sett på som draktdesignens bunnpunkt. Barcelona-drakten er ganske lett å designe, men her har Nike klart kunststykket å ødelegge den. Det dystre inntrykket blir forsterket av at den nye andredrakten er helsvart. Mitt tips er at Barca til neste sesong er tilbake i de klassiske brede stripene uten noe fiksfakseri.

Jeg har tidligere skrytt nærmest uhemmet av Marseille, og særlig deres bortedrakter de tre siste sesongene. Derfor er det en stor skuffelse å se neste sesongs bortedrakt. Her har designeren fått litt for mye inspirasjon fra 90-tallets mote med trykk på draktene, og gått amok på forsiden av drakten. En helt OK drakt blir ødelagt av dette trykket, og jeg tviler på at dette blir noen storselger blant supporterne.

Til slutt kommer vi til Bolton, en klubb som ikke overrasker meg med nok en svak drakt. Reebok har de siste sesongene levert det jeg har sett på som ganske uinspirert design for Bolton, og det fortsetter her. Denne gang er det en rekke med geometriske figurer, som i likhet med de to andre får tankene tilbake til 90-tallet. Det som kunne vært en ren, fin og klassisk hvit drakt har her blitt ødelagt av mørkeblå og røde felt og striper, som gir drakten et uryddig og umoderne preg. Den oransje gambling-reklamen gjør ikke akkurat saken bedre. Denne drakten kunne vært fra 1995, og det er ikke noen kompliment.

Enig i min kritikk? Kommentarfeltet er åpent!

Stikkord: , ,

Kategorier: Adidas, Design, Fotballdrakter, Internasjonal, Nike, Reebok

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

9 kommentarer den “Barcelonas gufs fra 90-tallet”

 1. Ansgar
  18. mai 2011 kl. 19:42 #

  Barca-drakta var fin. Bolton og OM grusomme.

 2. kurt
  18. mai 2011 kl. 20:40 #

  syns ikke den barca drakten var så fæl, men kan være enig at stripene kunne vert bredere. Bolton drakten var direkte stygg. Har ikke vert fornøyd med draktene mitt lag Newcastle har hatt i det siste, men drakten for 2011/12 syns jeg ser fin ut. Hva syns du o den ?

  • 18. mai 2011 kl. 20:42 #

   Newcastle-drakten er OK, litt old school. Rundt seriestart kommer jeg med vurdering av alle PL-draktene.

 3. Elliot
  19. mai 2011 kl. 05:56 #

  Uenig, enig og enig. Barcelonadrakten er ganske fin faktisk. Tekst og logo harmonerer ganske godt, og fargene er fine. De to andre var forferdelige.

 4. Oliver
  19. mai 2011 kl. 14:19 #

  jeg synes den nye fcb drakten er kul men jeg synes unicef burde være på

  • 19. mai 2011 kl. 14:32 #

   Unicef er på drakten, men under nummeret på ryggen.

 5. Fredrik
  19. mai 2011 kl. 15:04 #

  Barcelonadrakten synes jeg egentlig var helt OK, men samtidig er jeg enig med deg i at de burde holdt seg til de brede stripene.
  Når det gjelder OM drakten støtter jeg deg fullt ut da den ser helt kaotisk ut spør du meg.
  Boltondrakten er jeg enig i at mangler det hvite og klassiske, og roter det dermed til med denne nye drakten.
  Som Unitedsupporter er jeg spent på hvordan den nye drakten deres kommer til å se ut, og jeg gleder meg til du kommer med din vurdering av alle PL draktene før neste sesong.

 6. Asgeir
  4. juli 2011 kl. 08:59 #

  Jeg syns Barca-drakten er grusom. Designet de brukte inneværende sesong, med brede striper og gule kanter på ermer og krage var bort i mot perfekt, så jeg syns det er synd at de går bort fra det.

 7. 14. juli 2011 kl. 14:39 #

  OM drakten ser ut som den hører hjemme i Tour de France. Ikke en fotball drakt.

  Når det gjelder Barcelona er den ok, men dens problem er vel at det ikke er en Barcelona-drakt. Det er vel første gang de går for «pin-stripe». Kanskje et valg fordi Barca for første gang «besudler» drakten med en kommersiell sponsor?

  Har du skrevet om Championship-draktene i år?

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: