Ikke spillernavn, men Twitter-navn

Den mexicanske toppserieklubben Jaguares de Chiapas har skjønt at sosiale medier blir mer og mer viktig. Derfor har spillerne som bruker Twitter fått sitt Twitter-navn på drakten:

I det som også er et markedsføringsstunt for klubbens hovedsponsor – som også har fått sitt Twitter-navn på drakten – håper klubben å få et enda tettere forhold mellom spillerne og supporterne.

– I fotball som i livet ellers, er 140 tegn nok til å avgjøre hvilken side du er på. I tiden vi lever i, der vi alle kan holde kontakten på nettet, uansett hvor langt fra vi er hverandre, har vi lansert disse ulike aktivitetene linket til Twitter, heter det i en uttalelse fra klubben.

For meg lukter dette litt gimmick – en måte å få mer oppmerksomhet rundt klubben. En går på en måte ut fra at spillerne er så kjente at det ikke gjør noe om de identifiseres med Twitter-navnet sitt. Hvit skrift på lyseblå bakgrunn er jo også forferdelig vanskelig å lese hvis det ikke er på stillbilder.

Om dette er en idé som vil bre om seg, er jeg tvilende til. Jeg har for eksempel vanskelig for å se Sir Alex Ferguson aktivt omfavne Twitter på denne måten. Det er jo flere eksempler allerede på spillere som har ytret seg feil på nettet, så for de virkelig store klubbene med store fanskarer som veier ord på gullvekt, kan jeg ikke se at dette er framtiden.

Å oppgi Twitter-navn på drakten er ikke helt unikt. Valencia brukte klubbens Twitter-navn på hovedsponsorplass i møtet med Barcelona nylig (se bildet til venstre), men det var mest for å kunngjøre at klubben lette etter en hovedsponsor.

Hva synes dere? Kommer for eksempel norske klubber til å kopiere ideen i 2012?

Stikkord: , ,

Kategorier: Design, Fotballdrakter, Internasjonal

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

One Comment den “Ikke spillernavn, men Twitter-navn”

  1. Henrik
    1. november 2011 kl. 22:55 #

    Jeg syns at ideen var dårlig, men draktene blir nok samleobjekter

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: