Skandalen med tidenes fineste drakt

Jeg har allerede hatt et innlegg om tidenes styggeste drakter, så her kommer et med drakten jeg liker aller best: Englands hjemmedrakt i 2009/2010-sesongen. Egentlig er det en skandale at drakten ble skiftet ut såpass raskt:

Umbro satte en ny standard innen fotballdrakter med denne. Ren og minimal design – der alt det overflødige ble rensket bort – ble kombinert med det siste nye innen teknologi for stoffer og passform for å skape en drakt for det 21. århundre. Både designeren Aitor Throup – uten stor erfaring med fotballdrakter – og skredderen Charlie Allen fra den berømte gaten Savile Row ble hentet inn for nå lage noe helt unikt. Og etter ett års arbeid kom de altså opp med denne drakten. Det er så langt bort fra Umbros drakter i norsk eliteserie som en nesten kan komme.

Hvorfor er den bra?

Dette er en drakt som både er funksjonell, siden passformen er tilpasset kroppen og stoffet har 20 prosent bomull, fin å se på med sin minimalisme og som oser tradisjon. Se bare på kragen og det flotte broderte England-merket.

Legg også merke til den hvite stjernen over England-merket (for å vise at England har vunnet ett VM). Nesten umulig å se, men du legger merke til det etter hvert.

En annen ting Umbro tenkte på for to år siden, var at mange spillere bruker kortermede drakter med tettsittende superundertøy under. Umbro laget derfor eget superundertøy tilpasset drakten. Ingen ting ble overlatt til tilfeldighetene.

I videoene under får du et innblikk i hvor grundig prosessen fram til drakten var. Ikke minst lar jeg meg imponere av at Umbro – i hvert fall på den tiden – sydde drakter på mål til alle England-spillerne.

Fordel: Billig på nett

Draktprodusentenes jag etter å komme opp med en ny drakt er jo morsomt for oss draktentusiaster, men det gikk litt for langt når det gjelder England. Denne drakten kunne England lett ha hatt i fem år, etter min mening. Jeg kan ikke se noe som helst galt med den.

Nå endte drakten faktisk med kortere levetid enn mange andre, siden den kun varte én sesong, og var historie etter VM i 2010. Fordelen med det er at det nå er mulig å kjøpe en så flott drakt på salg på nettbutikkene. På Halfpricekits, der jeg fant den, kostet den bare ti pund…

DU MENER SELVFØLGELIG AT JEG TAR HELT FEIL. HVILKEN DRAKT ER DIN FAVORITT, OG HVORFOR? SKRIV I FELTET UNDER!

Stikkord: , , ,

Kategorier: Design, Fotballdrakter, Internasjonal, Umbro

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

11 kommentarer den “Skandalen med tidenes fineste drakt”

  1. Stig Ø
    6. september 2011 kl. 19:25 #

    Halfpricekits, er det en OK side eller er det bare fake?

    • 6. september 2011 kl. 19:56 #

      Jeg har kjøpt kun England-drakten derfra, men den er ekte vare. Jeg syntes også det var for godt til å være sant, men drakten kom etter et par uker, og det var ingen ting å klage på.

  2. Henrik
    6. september 2011 kl. 21:44 #

    hvor mye må du betale i shipping og toll?

    • 6. september 2011 kl. 22:16 #

      For England-drakten var det ingen ting. Gratis shipping, og prisen gjorde at det kom under tollgrensen.

  3. Frank
    8. september 2011 kl. 14:39 #

    Den drakta er ganske lik årets Spursdrakt 🙂 pur klasse 🙂

  4. 8. september 2011 kl. 20:41 #

    e draktene brukt på noen av sidene du har anbefalt eller e de nye? 😀

    • 8. september 2011 kl. 21:19 #

      De er nye. Classic Football Shirts selger også brukte drakter, men står det BNIB (Brand New In Box), er det en ny og ubrukt drakt.

  5. Kenneth Hansen
    28. september 2011 kl. 12:40 #

    Halfpricekits er nok FAKE dessverre, bestilte England drakten + den nye bortedrakten til United. Pakken kom fra Thailand, så det skulle vel si sitt. Men det var jo god kvalitet på draktene uansett.

    • Henrik
      28. september 2011 kl. 13:39 #

      var det sånn syden fake, eller replica som du får på supporterbutikker?

  6. 12. oktober 2011 kl. 02:02 #

    Synes også at England-drakten var fin, men min favoritt er allikevel Brasil sin drakt fra VM i 1970; en drakt som ble udødeliggjort av et utrolig lag med spillere som Rivelino, Carlos Alberto og Pelé.

  7. Arne
    23. oktober 2011 kl. 22:43 #

    UNAM Pumas sine fra i fjor er flotte

si din mening