Se til Twente, Viking!

Jeg tok en runde på nettet for å finne mulige utgangspunkt for Viking-drakten i 2011. Jeg fant både hummer og kanari, men først og fremst slo det meg at det var få klubber som bruker Diadora nå om dagen. Både Lillestrøm, Hønefoss, Sandefjord og Bodø/Glimts Diadora-design regner jeg med at de fleste har fått med seg. I tillegg er det grunn til å håpe at de ikke tar utgangspunkt i noen av disse når Vikings spesialdesignede drakt skal lages.

Et høydepunkt fant jeg – nemlig draktene som Twente bruker denne sesongen. De var rene og fine – hvis en ser bort fra all reklamen – og de inneholdt et designelement jeg gjerne ser hos Viking – et rutedesign jeg bare ellers har sett i Marseilles bortedrakt i 2008/09-sesongen.

Dette designet løftet en ganske ordinær Twente-drakt ganske kraftig, og kommer Diadora opp med noe slikt for Viking, vil jeg være godt fornøyd.

Se selv:

Med en litt mer mørkeblå drakt, det røde og gule merket over hjertet og med Lyse på brystet, vil den drakten til høyre fungere helt fint som Viking-drakt.

En annen klubb jeg fant som også har brukt Diadora nylig, er Osasuna i Spania. Her er deres tre drakter fra 09/10-sesongen, alle med samme grunndesign.

Helt greie drakter, men ganske likt utgangspunkt som Hønefoss- og Lillestrøm-draktene i 2010. Jeg likte best den helhvite drakten her. Mulig som en fin bortedrakt for Viking?

Et draktdesign jeg IKKE håper at Diadora i det hele tatt nærmer seg, er disse ikke alt for pene draktene som Dinamo Zagreb er så uheldige å spille med denne sesongen.

BLOGGEN FORTSETTER UNDER BILDENE

Her det meste feil. Drakten ser rett og slett ut som den kunne være laget for 10-15 år siden. Det skjer alt for mye der, og det at er litt asymmetri der, veier ikke opp for at dette ikke er noen moderne eller fin drakt.

HER ER NOEN FLERE LINKER TIL UTENLANDSKE DIADORA-DESIGN DE SISTE ÅRENE

Enig i at Twente-drakten godt kan danne utgangspunkt for Viking? Kommentarfeltet er åpent!

Stikkord: , , ,

Kategorier: Design, Diadora, Eliteserien, Fotballdrakter, Internasjonal

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

One Comment den “Se til Twente, Viking!”

  1. Magnus Aasheim Andersen
    4. februar 2011 kl. 13:14 #

    Twente drakten er nydelig.. Blir den presentert som ny drakt vil det bli jubel i «heimen»…. Ditt tidligere bidrag med den Skotske drakten fra 08/09? med hvit krage var også lekker!

    Vi får leve i spenning!

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: