Vikings overraskende tredjedrakt

Da det ble kjent at Viking gikk over fra Adidas til Diadora, ble det også sagt at Viking vurderte å innføre en tredjedrakt i en ”overraskende” farge.

Bryne skal som kjent spille i signalgult når de må skifte fra sin røde og hvite drakt i år, men jeg ser ikke samme behovet for å finne opp kruttet på nytt i Viking. Klubben har nemlig en helt grei tredjefarge allerede – oransje!

Behovet for en tredjedrakt utenom mørkeblått og hvit kan ikke sies å være påtrengende i Vikings tilfelle. Sist gang Viking spilte i denne fargen, var da laget spilte borte mot Hertha Berlin (blå og hvite striper) i UEFA-cupen i 2001. Bare noen uker før måtte også Viking spille i oransje borte mot Kilmarnock (også blå og hvite striper).

Jeg må innrømme jeg blir svært overrasket hvis Viking beveger seg langt bort fra oransje som farge for tredjedrakten. Rosa drakter kan være stilige, men det blir jo litt påtatt når en 112 år gammel klubb plutselig begynner å spille i en helt ny farge.

Tredjedrakter er fra andre land kjent for å være området der designerne slipper seg litt løs og eksperimenterer, siden dette er drakter som sjelden er i bruk. Men tredjedrakter kan også bli svært stilige – se bare min godt kjente favoritt – Manchester Citys hvite tredjedrakt som for andre sesong på rad er Premier Leagues fineste – etter min mening.

Her er noen alternativer for en tredjedrakt for Viking. Jeg fant dessverre ikke noen oransje farger som var mer selvlysende – jeg ønsket egentlig å finne noe som lyste opp enda mer.

1. Enkel og ren løsning, men flere sponsorlogoer må jo på. Kanskje Diadora-logo på ermene må ofres på grunn av eliteserie- og Altibox-logo. Den enkleste løsningen.

2. Litt mer sprelsk versjon, mest på grunn av stripene ned den ene siden. Prikkene på toppen av ermene og Diadora-logoene på ermene kan måtte bli ofret for eliteserie/Altibox-logo. Min favoritt hvis dette er alternativene.

3. Det mest spesielle med denne er kragen. Jeg har tatt bort en del striper fra designet, som bare ville være forstyrrende. Har tatt bort alt av logoer på ermene.

4. Ganske lik variant som den forrige, men her er to striper som lett kunne vært mørkeblå, gjort lys oransje for å forhindre at det mørkeblå ble for dominerende. Den jeg liker nest best av alternativene.

Hva synes dere? Hvilken farge vil dere ha på Vikings tredjedrakt?

Stikkord: , ,

Kategorier: Design, Diadora, Eliteserien, Fotballdrakter

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

3 kommentarer den “Vikings overraskende tredjedrakt”

 1. burre
  29. januar 2011 kl. 12:41 #

  Jeg elsker tredjedrakter!!! Er storsjalu på engelske lag som briljerer på den fronten. Håper trenden snart setter seg i Norge. Mitt lag, drakterkekonservative Rosenborg, har aldri hatt tredjedrakt, og kommer sikkert aldri til å få det heller! VIF sin tredjedrakt siste åra, hvit med grønne elementer, har jeg hatt som norsk favoritt.

  Vet du om andre eliteserielag som vurderer tredjedrakter?

  -burre

  btw: Dritbra blogg, er selv overinteressert i drakter.

 2. Magnus Aasheim Andersen
  4. februar 2011 kl. 13:24 #

  Fantastisk at du tar opp dette med den oransje tredjedrakten! Jeg husker enda da Tihinen spilte med bandasje rundt hodet grunnet kraniebrudd i denne lekkerbisken!
  Må vell kunne kalles den styggeste drakten i Vikinghistorien, allikevel noe av det kuleste! Skulle virkelig likt å fått klørne i en slik, men dessverre ble de fjernet fra butikksalg på løkkeveien kort tid etter ankomst..

  Drakt Nr. 3 av dine forslag er den jeg absolutt mener er den kuleste.. Blir de å bruke den gamle oransje fargen kan dette bli » vakkert «… 😉

 3. 5. mars 2011 kl. 22:28 #

  Oransje tredjedrakt hadde vært fett, og det er jo ganske opplagt at Viking burde gå for denne!
  Men kunne du ikke lagd de fete drakteksemplene dine i rosa også, bare for å se hvrdan det hadde blitt 😛 Har blitt litt keen på rosa drakter jeg etter Follo 🙂

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: