Bayern München – Europas beste drakter

Bayern München har som regel alltid det siste nye innen Adidas-drakter. Denne sesongs kolleksjon på tre drakter er spesiell. Både hver for seg og totalt er disse fotballdrakter helt i Europatoppen.

Lenger nede i bloggen kan du se alle tre draktene!

Uten å ha helt oversikten over alle Europas klubber, tør jeg påstå at Bayerns kolleksjon er den beste denne sesongen. De tre draktene har alt: Funksjonalitet gjennom at de finnes både i Climacool- og Techfit-versjon, estetikk siden det finnes fine små detaljer på alt og ikke minst: Gjenkjennelse. Disse draktene – særlig den viktige førstedrakten – lyser at dette er Bayern München og deres stolte tradisjon som Tysklands beste klubb.

Sånn sett kan denne bloggen også handle om det jeg synes er de kanskje tre viktigste kriteriene for hva som gjør en fotballdrakt bra:

1. Funksjonalitet. Det må være drakter med stoff som transporterer svette, som er gode å ha på, og som spillerne ikke må tilpasse for at de skal fungere. (For eksempel Liverpools drakt i 1995/96, der spillerne rev i stykker kragen fordi den var for trang).

2. Estetikk. Mange tror at dette er det eneste som teller når det gjelder drakter. For mange supportere er nok dette punktet det viktigste. Samtidig er ette også det mest subjektive punktet. Det noen synes er fint, synes andre er stygt. Noen vil ha mange striper og mønster, andre vil ha det rent og fint. Selv hører jeg til i den siste leiren. Der en stripe er overflødig, er det bare å bli kvitt den.

3. Gjenkjennelse. Noe av det supporter liker minst at det tukles md, er når for eksempel Sunderland presenterer en førstedrakt uten skikkelige striper. Etter et par sesonger i en slik drakt, kan en nesten snakke om en identitetskrise. Alltid når det ”gamle” mønsteret kommer tilbake, sukker supporterne lettet ut.

Tilbake til Bayern: Deres kolleksjon står til terningkast 6, både hver drakt for seg, og totalt. Her vurderer jeg hver drakt:

Hjemme: Bayern går tilbake til perioden der Bayern ble store sent på 60-tallet/tidlig på 70-tallet, og tar med de røde og hvite stripene. Fantastisk utført drakt. Spesielt bra i Techfit (tettsittende).

Borte: Kanskje den beste drakten av de tre. De hvite tverrstripene er nok ikke så veldig synlige, men det gjør drakten enda mer stilig.

Europa: Drakten laget skal spille Mesterliga i. Med disse tre draktene har Bayern en drakt å ty til for alle fargeeventualiteter hos motstanderen. Og detaljen med diagonale, tynne striper forteller om to ting: Nå er detaljer fra sent 80-tall/tidlig 90-tall på full fart inn i fotballdraktmoten og Bayern får alltid siste mote siden de er Adidas’ utstillingsvindu for det siste nye. Grunnen til det: Adidas’ hovedkvarter ligger i Herzogenaurach i nettopp Bayern.

Hva synes du om Bayerns drakter, og hva er viktig for at den drakt er bra? Kommenter gjerne i feltet under!

Stikkord: , ,

Kategorier: Adidas, Design, Fotballdrakter, Internasjonal

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

Ingen kommentarer så langt.

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: