Premier League-draktene 2010/2011

Det er klart for ligastart i England, og i stedet for de sedvanlige tabelltipsene vil Draktbloggen heller ta en titt på draktene for den nye sesongen. Selvfølgelig vil en slik vurdering være litt farget av hvilke lag en liker best, men hvor ellers kan en være subjektiv enn i en blogg?

Jeg vil prøve å gi en vurdering av hver klubb, med terning for draktene deres totalt.

DU FINNER ALLE DRAKTENE HER!

Arsenal
Ny førstedrakt, og den drar kraftig opp. Klassisk Arsenal-design, som supporterne vil elske. Beste Gunners-drakten på flere år. Også bortedrakten er ren og fin i gult, med vinrød som kontrastfarge. De fleste supporterne hadde nok ønsket blått der. Terning 5

Aston Villa
Ikke den store forandringen fra tidligere år, men stilig med v-hals på både første- og andredrakt. Jeg er overrasket over at det ikke er en hvit Villa-reservedrakt. Den svarte er svært kjedelig, og den røde sponsorlogoen lyser noe veldig. Terning 4.

Birmingham
Birmingham har skiftet draktleverandør, og de har gått i modernitetsfellen. Det store hvite båndet på tvers ødelegger ganske mye, og den ekstremt store sponsorlogoen gjør det ikke bedre. Pluss for ren og fin bortedrakt. Terning 3.

Blackburn
Umbro har hatt en kraftig oppsving de siste årene, men Blackburn virker ikke å være noe prioritert lag. Se bare på den noe uinspirerte bortedrakten, som ikke vet om den skal være moderne eller retro. Pluss for fin krage på førstedrakten. Terning 3.

Blackpool
I gjesteopptredenen på en sesong, satser Blackpool safe med oransje og hvitt. Førstedrakten er klassisk og fin, men ødelegges litt av draktleverandørens logo på skulderen. Bortedrakt i motsatte farger av førstedrakten, det er sjeldent å se i Premier League. Terning 3.

Bolton
Bolton er kjøpt og betalt av Reebok, og supporterne sliter med deres drakter. Reebok har aldri helt klart dette å få dreisen på fotballdrakter, og også denne sesongen mangler det litt for mye klasse for meg. For mye striper og mønster, særlig siden det er en hvit drakt. Terning 2.

Chelsea
Stilren førstedrakt, men inntrykket ødelegges kraftig av andre- og tredjedraktene. Andredrakten er mørkere blå, og er for det første ingen kontrast til førstedrakten, og for det andre inneholder den en grusom oransjefarge. Den selvlysende tredjedrakten er det bare en ting å si om: Ingen kommentar! Terning 3.

Everton
Bruker samme grunndesign på begge draktene,, men med vidt forskjellig resultat. Der førstedrakten er stilig og ren, er bortedrakten i en skrikende rosa som vil gjøre spillerne til mobbeoffer på alle bortekamper. Spillerne ble nok skuffet da de så denne første gang. Forvent en ny Everton-bortedrakt i løpet av sesongen. Terning 2.

Fulham
Safe og stilren førstedrakt av Kappa, men bortedrakten prøver litt for hardt, og ender opp med litt for mye tivolipreg. Negativt at sponsoren får lov til å ha slagordet sitt på drakten. Terning 3.

Liverpool
Adidas gjør sjelden store krumspring, men serverer en stødig samling drakter. Sjelden at Liverpool har tre nye på en gang. Jeg liker den hvite best, særlig siden den skal brukes med de klassiske svarte buksene. Tredjedrakten er i litt mer moderne farger, og det er jo lov. Terning 4.

Manchester City
Umbros stolthet sammen med England, og her kan en se at det er lagt ned mye ressurser. Førstedrakten er til forveksling lik fjorårets, med unntak av at kragen også er lyseblå. Bortedrakten er også ganske lik som fjorårets, mens City etter min mening har Premier Leagues fineste drakt også denne sesongen i sin klassiske tredjedrakt. Denne sesongen vil den brukes med hvite bukser, og det vil gjøre den enda mer slående.  Se bilde av tredjedrakten her. Terning 5.

Manchester United
Nike har fått for mye å si denne gangen. Førstedrakten er grei nok, men andredrakten er direkte mislykket. Den ser ut som en trenings-t-skjorte, ikke en drakt. Det kommer nok en stilren og fin blå variant i løpet av sesongen, for hvilken drakt skal United spille i mot for eksempel Sunderland? Terning 2.

Newcastle
Supporterne er lettet etter at den gule reservedrakten er historie. Puma har laget tre drakter som er umiskjennelig Newcastle, med hvitt, svart og blått som farger. Detaljen der buksene skal se ut som bukser boksere bruker, trekker kraftig ned. Dette er fotball! Terning 3.

Stoke
Stoke overrasket med å skifte til Adidas foran denne sesongen, og stiller med drakter der eksisterende grunndesign utnyttes fint. Særlig førstedrakten, med sine litt uskarpe striper, blir nok populær. Mer usikker på om bortedraktens farger passer inn med det som har vært vanlig for Stoke. Terning 4.

Sunderland
Klassisk og fin Umbro-variant av førstedrakten, nesten som et gufs fra 70-tallet. Men en ekstremt kjedelig og uinspirert hvit bortedrakt trekker ned. Terning 3.

Tottenham
Puma har tatt seg en del friheter med førstedrakten, og det er ikke helt vellykket. For meg lyser dette litt mer t-skjorte enn drakt, og det er ikke bra. Andre- og tredjedrakter på det jevne. Terning 3.

West Bromwich Albion
Like klassisk førstedrakt som Sunderland, og omtrent like uinspirert bortedrakt. Umbro glimter til med draktene som flest supportere kjøper, og bruker mindre ressurser på reservedraktene, virker det som. Terning 3.

West Ham
Macron er ikke akkurat kjent for sine drakter, men her har de gjort en jobb som vil gi jubel på Boleyn Ground. Klassisk og stilren design på både første- og andredrakt, med svært få forstyrrende elementer. Terning 5.

Wigan
En klubb som ikke helt vet hvordan førstedrakten skal være, har et identitetsproblem. Wigan har skiftet mye med mellom striper på tvers og langs, og denne sesongens variant er med en stripe nedover. Grei nok, men ikke spektakulær. Bortedrakten er ikke annonsert ennå. Jeg håper den er bedre enn den forferdelige oransje fra forrige sesong. Terning 2.

Wolves
Stilig, solid, klassisk. Slik kan førstedrakten til Wolves oppsummeres. Ikke noe tull, slik supporterne liker. Bortedrakten kommer bare til å bli brukt mot Blackpool, og til det gjør den jobben helt greit. Terning 4.

Skulle jeg driste meg upå med en vurdering av Premier Leagues styggeste og fineste drakt denne sesongen, vil jeg gi topplassen til Arsenals førstedrakt (delt med Citys tredjedrakt), mens Evertons andredrakt kommer på en soleklar sisteplass. På tross av, og ikke på grunn av at jeg er Liverpool-supporter.

Hva synes du? Kommentar-feltet er åpent for innspill!

DU FINNER ALLE DRAKTENE HER!

Stikkord: , ,

Kategorier: Adidas, Burrda, Carbrini, Design, Fotballdrakter, Kappa, Le Coq Sportif, Macron, MiFit, Nike, Premier League, Puma, Reebok, Umbro, Xtep

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

One Comment den “Premier League-draktene 2010/2011”

  1. 13. august 2010 kl. 12:55 #

    Synes du er altfor snill med noen her. Hva skjer med den reklamen til West Brom? Kjenner at jeg lett triller en èner på den:-)

    Ellers synes jeg Liverpool sin bortedrakt og Arsenal sin tredjedrakt er de fineste.

    Everton sin bortedrakt i rosa tar jo helt av. Synd at ikke Gravesen er der lenger. De får jo hele fem kamper hvor de må stille i rosa i PL. Hoho…

    Enig med femmeren til City. To fine og så håper jeg at de fortsetter med den klassiske som nummer tre.

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: