Ja, jeg har mottatt en gave

I disse gave- og korrupsjonstider kan jeg komme med avsløringen av at jeg og kremen av norske sportsjournalister i september 2004 mottok en gratis Norge-trøye fra leverandøren Umbro.

Ja, jeg vet dere synes dette høres helt skandaløst ut, så jeg får vel fortelle hele historien. Dette er hele sannheten, så jeg regner ikke med å bli ”drevet fra skanse til skanse”, som favorittutrykket til de politiske journalistene er.

Jeg var på reportasjereise til Sicilia for å dekke Norges første kamp i kvalfiseringen til VM i Tyskland i 2006. Oppgjøret var mot kommende verdensmester Italia, og dagen før kampen var det pressetreff der Norges nye drakt skulle presenteres. Det ble blant annet brukt Ferrari i den noe pinlige framvisningen, og etterpå ble det sendt rundt en liste der de som ville ha et eksemplar av drakten sendt hjem, kunne skrive seg på. Selvfølgelig gjorde jeg det, en gratis Norge-drakt sier du ikke nei til.

Jeg kjente selvfølgelig etter om dette var noe som ville påvirke min objektivitet. Det mente jeg da og mener jeg nå at det ikke gjorde. Jeg laget ikke noe stort nummer ut av den nye drakten i min omtale av pressetreffet, og det mener jeg heller ikke at noen av de andre journalistene gjorde. I bunn og grunn vet jo alle at en ny drakt ikke har noe som helst å si for resultatet til et lag.

Sånn, der var det gjort. Innrømmelse gitt.

Her er drakten fra 2004. Når sant skal sies er den ikke av de beste de siste årene:

Stikkord: , ,

Kategorier: Design, Fotballdrakter, Internasjonal, Umbro

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

Ingen kommentarer så langt.

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: