Real Madrid i rødt?!

Jeg ble overrasket da jeg så de første bildene av det som skal være Real Madrids andredrakt i Mesterligaen denne sesongen. Drakten er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold, men uansett er ikke akkurat rødt fargen ved forbinder med Madrid-klubben:

Real Madrid spilte i rødt mot Dinamo Kiev i 1973.

Rødt – riktignok i en noe mørkere utgave – er som kjent en av fargene i drakten til Barcelona, og jeg syntes det var merkelig at Real skulle bruke denne fargen i det hele tatt. Ikke minst med tanke på bråket det ble blant Barca-tilhengerne da Kappa på 90-tallet kom med en drakt med hvitt i – Reals farge.

Et kjapt søk på nettet viser imidlertid at rødt er en farge som er «lov» i forhold til Reals historie. Den har nemlig vært brukt i Europa-cup tidligere. Bloggen Real Madrid News kan fortelle at klubben brukte røde drakter i oppgjørene mot Cardiff og PSV Eindhoven i Cupvinnercupen i 1971, i tillegg til mot Dinamo Kiev i serievinnercupen i 1973.

Så lenge det er en historisk begrunnelse for de røde draktene, og de kun skal benyttes i e-cup, synes jeg det er greit at Real bruker rødt som en av sine draktfarger. Jeg er likevel sikker på at ikke alle supportere synes det er greit at deres favoritter bruker noe som i det hele tatt ligner på en Barcelona-farge…

Stikkord: , ,

Kategorier: Adidas, Design, Fotballdrakter, Internasjonal

Forfatter:Eivind Aarre

Frontsjef Aftenbladet.no, driver i tillegg som draktblogger. eivind.aarre@gmail.com Twitter: @eaarre

rss, twitter, facebook, flickr

Abonner på RSS, følg oss på twitter, facebook og flickr!

3 kommentarer den “Real Madrid i rødt?!”

  1. 15. august 2011 kl. 08:28 #

    Jeg vil si at det er greit å bruke alle farger man har i logoen. Og som ikke er akkurat den samme som rivalen. Denne rødfargen har jo Real i kronen på logoen og den ligner lite på barca-rød. Jeg er selv Barca supporter og mener at hvitt i en Barcelona-drakt kunne gått an dersom den tydelig tar utgangspunkt i logoen. Men så lenge de har så mye annet å jobbe med er det jo helt unødvendig.

  2. 18. august 2011 kl. 21:18 #

    Jeg trodde et øyeblikk det var Kaka og Ronaldo i Liverpoo drakter.

  3. 15. september 2011 kl. 09:04 #

    Nå har den blitt brukt, desverre med seier som resultat. Men heldigvis hadde vi sendt en som strengt tatt ikke går under beskrivelsen «våre beste menn» til å sette en demper på festen.

si din mening

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: